Historisk arkiv

Skog: Lars Peder Brekk til Europeisk skoguke

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skog: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk reiser i dag til Roma for å delta på åpningen av den europeiske skoguka (European Forest Week). Norge har lederansvaret for det skogpolitiske arbeidet i Ministerkonferansene for beskyttelse av Europas skoger (MCPFE).

Skog: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk reiser i dag til Roma for å delta på åpningen av den europeiske skoguka (European Forest Week).Norge har lederansvaret for det skogpolitiske arbeidet i Ministerkonferansene for beskyttelse av Europas skoger (MCPFE).

Brekk er første hovedtaler under åpningsseremonien tirsdag 21. oktober som skal foregå i hovedkvarteret til FNs organisasjon for landbruk (FAO).

Den europeiske skoguka er et samarbeid mellom flere organisasjoner i Europa. Norge har lederansvaret for det skogpolitiske arbeidet i Ministerkonferansene for beskyttelse av Europas skoger (MCPFE) som er en av hovedaktørene i den europeiske skoguka. Som øverste ansvarlige minister for denne prosessen får derfor Brekk en sentral rolle under åpningen og statsråden skal ha flere politiske møter under oppholdet.

          

 

Europeisk skoguke logo

Under den europeiske skoguka vil deltakerne drøfte problemstillinger knyttet til skog og klima, skog og fornybar energi, og skog og vannforvaltning. Skoguka avsluttes fredag 24. oktober ved at deltakerne fokuserer på hvordan landene og internasjonale organisasjoner best kan samarbeidet for å møte utfordringene framover.

Kontaktpersoner:
Informasjonssjef i Ministerkonferansene for beskyttelse av europas skoger (MCPFE), Kristin Dawes: 94 14 93 51.
Informasjonssjef i Landbruks og matdepartementet, Ottar Løvik: 48 14 04 77.

Skog: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk skal delta på åpningen av den europeiske skoguka i Roma(European Forest Week).