Historisk arkiv

Smakens uke: I dag smaker det løs

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Smakens uke: Med egen høstutstilling, smaksnysgjerrige skoleelever og restauranter over hele landet som setter smaken ekstra i høysetet, står uke 45 i smakens tegn. Smakens uke er rett og slett her.

Smakens uke: Med egen høstutstilling, smaksnysgjerrige skoleelever og restauranter over hele landet som setter smaken ekstra i høysetet, står uke 45 i smakens tegn. Smakens uke er rett og slett her.

Mer om Smakens uke på www.smakensuke.no

Smakens høstutstilling
I dag åpner det første offisielle arrangementet under Smakens uke - Smakens høstutstilling - som nettopp tar for seg det å se godt ut.

Elever på 6. trinnet fra hele landet tegnet, malt, skrevet dikt, sang og noveller, laget videoer, tegnefilmer og tatt fotografier under temaet "Smaken av høst". Hele uka igjennom er det mulig å se resultatene utstilt på Det franske kultursenter i Oslo:

Tid: 3.11. - 7.11. kl. 10.00 - 16.00
Sted: Holtegata 29, Oslo

Skoleelever fra hele landet har deltatt. Under arrangementet blir det kåret vinnere i fire ulike kategorier:

Utstillingen er åpen for alle. Skoleklasser bes melde sin ankomst på forhånd til Det franske kultursenter.
Kontakt:
Romain Brun
e-post:rbrun@france.no
Tlf: 23 20 30 54.
De som melder seg først, slipper til først.

Smaksrestauranter
I samarbeid med Norske Kokkemesteres Landsforening har Landbruks- og matdepartementet fått med seg 25 spisesteder til å markere Smakens uke spesielt - i ulike deler av landet. Hvert spisested velger sin måte å markere seg på.

...med smak på timeplanen
Rundt 250 skoler har meldt seg på for å gjennomføre det nye undervisningsopplegget "...med smak på timeplanen" som de fem opplysningskontorene knyttet til landbruket har utarbeidet. 40 av disse skolene får igjen besøk av egne "smaksteam" utstyrt med en spesialpakket koffert .

- Jeg har en visjon om å få løfte folks kunnskap om og engasjement rundt matglede. Smakens uke er et lite, men viktig skritt på veien, sa landbruks- og matminister Lars Peder Brekk da han lanserte undervisningsopplegget.

Smakens uke: Med egen høstutstilling, smaksnysgjerrige skoleelever og restauranter over hele landet som setter smaken ekstra i høysetet, står uke 45 i smakens tegn.