Historisk arkiv

Statskog - medspiller i utvikling av miljøvennlig energi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statskog: Landbruks- og matministeren har i ordinært foretaksmøte i Statskog SF gitt signaler om foretakets engasjement i forhold til miljøvennlig energi.

Statskog: Landbruks- og matministeren har i ordinært foretaksmøte i Statskog SF gitt signaler om foretakets engasjement i forhold til miljøvennlig energi.

Det er avholdt ordinært foretaksmøte i Statskog.  Statskog årsregnskap for 2007, som blant annet består av styrets beretning, resultatregnskap og balanse ble godkjent. 

Foretaksmøtet la til grunn at Statskog aktivt skal bidra til at relevante utviklingsprosjekter knyttet miljøvennlig energi blir iverksatt.  Statskog skal - med basis i sine ressurser - legge til rette for at utnytting av energiressursene skjer på en effektiv måte. Samtidig skal foretaket ivareta sin rolle som grunneier og medspiller i lokal verdiskaping. 

- Statskog eier store arealer.  Det er et potensial for å utvikle og bygge ut for småkraft, vindkraft og bioenergi på disse arealene. Det er samtidig mange ulike bruksinteresser knyttet til de ulike arealene Statskog eier.  Foretakets strategier for utbygging av vannkraft, vindkraft og bioenergi må reflektere dette, sier landbruksminister Terje Riis-Johansen.

Statskog SF
Statskog SF har grunnbokshjemmelen til 65 000 kvadratkilometer – en femdel av Fastlands-Norge. Mer enn 80 prosent av arealet ligger over skoggrensen. Ca. 5 prosent av Statskog SFs grunn er produktiv skog, og avvirkningen utgjør ca. 2 prosent av Norges samlede hogstkvantum.

Statskog SF eies av staten og styres av landbruks- og matministeren gjennom foretaksmøtet.

Statskog SF : Landbruks- og matministeren har avholdt ordinært foretaksmøte i Statskog SF.