Historisk arkiv

To statsråder besøkte Ås

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Terje Riis-Johansen og Tora Åsland besøkte i går Universitet for miljø og biovitenskap i forbindelse med Regjeringens tilrådning om å samorganisere Norges Veterinærhøyskole (NVH) og Universitet for miljø og biovitenskap (UMB) og å lokalisere disse sammen med Veterinærinstituttet (Vi) på Ås. Her møtte de representanter fra ledelsen i de berørte forskningsmiljøene til en felles markering.

Fra markeringen på Ås. Foto: Kai Tilley, UMB 
Fra venstre: Administrerende direktør Roar Gudding ved VI, Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen, prorektor ved NVH Yngvild Wasteson, forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland og rektor ved UMB Knut Hove. Foto: Kai Tilley, UMB. 

Tora Åsland viste i sitt innlegg til at det er faglige vurderinger som ligger til grunn for regjeringens tilrådning om lokalisering på Ås. Hun ønsker nå å ta hånd om en videre prosess hvor alle berørte kan delta på en god måte.

Terje Riis-Johansen legger vekt på sakens betydning for å sikre et sterkt nasjonalt kompetansemiljø som retter forskning og utdanning mot distriktsnæringer som landbruket, fiske og havbruk og tilhørende industri. Han viste også til hvordan dette vil bidra til å styrke det mest sentrale elementet i regjeringens matpolitikk, at maten som forbrukeren tilbys skal være trygg å spise. Dette er også en svært viktig beslutning relatert til de oppgavene som primærnæringene står ovenfor i et klima- og energipolitisk perspektiv.