Historisk arkiv

Tre: Videreutvikler norsk trearkitektur

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Tre: - Det er gode muligheter å markedsføre bruk av tre som en del av arbeidet for å bremse klimaendringer, sa statssekretær Ola T. Heggem under den internasjonale trearkitekturkonferansen Norwegian Wood i Stavanger.

Tre: -Det er gode muligheter å markedsføre bruk av tre som en del av arbeidet for å bremse klimaendringer, sa statssekretær Ola T. Heggem under den internasjonale trearkitekturkonferansen Norwegian Wood i Stavanger. Statssekretæren oppfordrer til økt bruk av tre som byggemateriale og peker på miljøgevinsten.

- Tre er et miljøvennlig materiale både fordi produksjonsprosessen er mindre energikrevende enn for andre materialer, og fordi tre lagrer karbon, sier Heggem.

-Landbruks- og matdepartementet vil fortsette arbeidet for å markedsføre tre som en miljøvennlig ressurs, sier statssekretæren.

Norwegian Wood
Stavanger er Europas største trehusby. Prosjektet Norwegian Wood skal videreutvikle den norske trearkitekturen Som en del av Stavanger2008. 15 byggeprosjekter viser vei til nyskapende og miljøvennlig arkitektur, og resultatene presenteres på den internasjonale sluttkonferanse 12.–16. november.

Norwegian Wood er et av de største prosjektene til den europeiske kulturhovedstaden Stavanger2008. Gjennom et bredt spekter av miljøvennlige byggeprosjekter skal Norwegian Wood bidra til å videreutvikle den norske trearkitekturen. Høsten 2008 er syv av femten byggeprosjekter under oppføring. Barnehagen på Egenes Park åpnet 18. august og Preikestolhytta åpner 16. november. Norwegian Wood skal bidra til at Stavanger‐regionen blir et nasjonalt og internasjonalt utstillingsvindu for moderne, miljøvennlig arkitektur. Norwegian Wood er et bredt samarbeidsprosjekt ledet av NAL|Ecobox, finansiert bl.a. av Landbruks- og matdepartementet gjennom Innovasjon Norge/ Trebasert Innovasjonsprogram.

Drøfter internasjonal standard
Konferansen vil drøfte prosjektet i forhold til internasjonal standard for moderne, miljøvennlig trearkitektur og i forhold til den tradisjonelle trehusarkitekturen i Rogaland. Som en del av konferansen vil det bli arrangert ekskursjoner til Norwegian Wood byggeprosjektene, både ferdig bygg og byggeplasser. Det arrangeres også vandringer i trehusbyen Stavanger.

Konferansen henvender seg til arkitekter, rådgivere, utbyggere, entrepenører, planleggere, politikere og øvrige aktører i byggenæringen, nasjonalt og internasjonalt.

Utstilling – hvordan arkitektur blir til
Framtidsrettede løsninger krever nytenkning. Men hvorfor og hvordan bygge miljøvennlig og innovativt? Utstillingen gir et innblikk i hvordan arkitektur blir til. Den vil være som et laboratorium der et bredt publikum kan fordype seg på flere nivåer. Utstillingen som holdes åpen 12. november – 20. desember er et samarbeid mellom Norwegian Wood og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Tre: -Det er gode muligheter å markedsføre bruk av tre som en del av arbeidet for å bremse klimaendringer, sa statssekretær Ola T. Heggem under den internasjonale trearkitekturkonferansen Norwegian Wood i Stavanger.