Historisk arkiv

Brekks sommerdagbok: Bli fadder for en sjelden plante

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Brekks sommerdagbok: Vil du bidra til å bevare gamle og sjeldne planter, bli medlem i en planteklubb. Norsk institutt for skog og landskap arbeider for bevaring av gamle og sjeldne norske nytte- og prydplanter. Planteklubbene søker flere medlemmer som aktivt bidrar til å ivareta vårt biologiske mangfold, skriver landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i sin sommerdagbok.

Brekks sommerdagbok: Forbrukerinformasjon.

Brekks sommerdagbok: Vil du bidra til å bevare gamle og sjeldne planter, bli medlem i en planteklubb. Norsk institutt for skog og landskap samarbeider med Genressurssenteret for bevaring av gamle og sjeldne norske nytte- og prydplanter. Planteklubbene søker flere medlemmer som aktivt bidrar til å ivareta vårt biologiske mangfold, skriver landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i sin sommerdagbok.

En planteklubb er et nettverk av spesielt interesserte som deltar aktivt for å ta vare på gamle planter, som ellers står i fare for å bli borte.  Medlemmene i klubben får overlevert frø eller planter av gamle sorter eller plantetyper for å ta vare på dem i sin egen hage og eventuelt for å produsere frø, stiklinger, rotdeler eller lignende,  som kan leveres til andre medlemmer.

Sammen med Det norske hageselskap arbeider Genressurssenteret med å etablere planteklubber for bær, roser, stauder, grønnsaker og potet og for stueplanter.

Beste hilsen
Lars Peder Brekk

Landbruks- og matdepartementets underliggende virksomheter har mengder av forbrukerinformasjon på sine nettsider. Det samme har en rekke andre nettsteder hvor departementet bidrar med støtte. I hele juli tipser landbruks- og matminister Lars Peder Brekk om nettsider med nyttig forbrukerinformasjon og opplevelser knyttet til landbruk, mat og reiseliv, i sin sommerdagbok.

Brekks sommerdagbok: Vil du bidra til å bevare gamle og sjeldne planter, bli medlem i en planteklubb. Norsk institutt for skog og landskap samarbeider med Genressurssenteret for bevaring av gamle og sjeldne norske nytte - og prydplanter. Planteklubbene søker flere medlemmer som aktivt bidrar til å ivareta vårt biologiske mangfold, skriver landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i sin sommerdagbok.