Historisk arkiv

Forskning: Landbruk i EUs 7. rammeprogram

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Forskning: 12. februar arrangerer Forskningsrådet informasjonsmøte om EUs 7. rammeprogram i Kristiansand. Små og mellomstore bedrifter innen landbruk og mat oppfordres til å delta.

Forskning: 12. februar arrangerer Forskningsrådet informasjonsmøte om EUs 7. rammeprogram i Kristiansand. Små og mellomstore bedrifter innen landbruk og mat oppfordres til å delta.

Landbruks- og matsektoren bør med
Forskningsrådet oppfordrer spesielt små- og mellomstore bedrifter til å delta på møtet, hvor man kan lære mer om de mulighetene som finnes i det europeiske systemet. Landbruk og mat er et sentralt element i det 7. rammeprogram, og bedrifter og forskningsmiljøer innen sektoren bør melde seg på for å ta del i den viktige utviklingen som skjer i sektoren på europeisk nivå. Blant aktørene som har prosjekter i gang i det 7. rammeprogram i dag finner vi blant annet Nofima, Skog og landskap, Veterinærinstituttet og Universitetet for miljø og biovitenskap.

EUs rammeprogrammer
Det 7. rammeprogrammet (7RP) er verdens største forskningsprogram og en stadig viktigere arena for norske forskningsinstitusjoner og bedrifter. Programmet varer til 2014 og har et totalbudsjett på ca 50 millioner euro, eller ca 450 millioner norske kroner.

Muligheter for alle
Alle interesserte er velkomne, men det er i særdeleshet bedrifter og forskningsmiljøer som skal stimuleres til dette internasjonale samarbeidet. Selv om møtet holdes i Kristiansand og man ønsker å peke på satsinger som kan være av spesiell interesse for Agderregionen, understreker Forskningsrådet at dette er et nasjonalt møte hvor aktører fra hele Norge oppfordres til å delta.

Sett derfor av tiden mellom kl. 11:00 og kl 14:00 torsdag 12. februar og kom til Universitetet i Agder på Gimlemoen for å få et innblikk i hvorfor og hvordan man skal delta.

Kontaktperson: Per Magnus Kommandantvold i Forskningsrådet på 22 03 74 59.

Forskning: 12. februar arrangerer Forskningsrådet informasjonsmøte om EUs 7. rammeprogram i Kristiansand.