Historisk arkiv

Grüne Woche: Samarbeider med norske kokker

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Grüne Woche: Landbruks- og matdepartementet har inngått en fireårig avtale som hovedsamarbeidspartner med Norges Kokkemesters Landsforening NKL. - Dette er gode ambassadører for norsk matkultur og norske råvarer, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Grüne Woche: Landbruks- og matdepartementet har inngått en fireårig avtale som hovedsamarbeidspartner med Norges Kokkemesters Landsforening NKL. - Dette er gode ambassadører for norsk matkultur og norske råvarer, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Torsdag undertegnet Brekk avtalen sammen med styreformann Håkon Reigstad i NKL. Det skjedde under en pressekonferanse i Berlin i forkant av at Norge åpner sin stand på Grüne Woche fredag.

Avtalen innebærer at Landbruks- og matdepartementet som hovedsamarbeidspartner bidrar med 500.000 kroner hvert år i perioden avtalen løper - fram til utgangen av 2012.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk er svært fornøyd med denne avtalen som gjør det mulig å ha et tett samarbeid med norske kokkemestere - over hele landet.

Grüne Woche: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og styreformann Håkon Reigstad i Norges Kokkemesters Landsforening (NKL), Foto: Gorm K. Gaare

Grüne Woche: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og styreformann Håkon Reigstad i Norges Kokkemesters Landsforening (NKL), Foto: Gorm K. Gaare
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk undertegnet i dag, i Berlin, samarbeidsavtale med styreformann Håkon Reigstad i Norges Kokkemesters Landsforening (NKL)
Begge foto: Gorm K. Gaare.
Ved videre bruk av bilder ta kontakt med fotograf på e-post: gorm@eup-berlin.com

Kokkelandslaget
For Norske Kokkemesteres Landsforening betyr samarbeidet at det blir mulig å videreføre satsingen på Kokkelandslaget. I tillegg er målet å etablere et juniorlandslag igjen for å styrke rekrutteringen av unge kokker som ønsker å konkurrere internasjonalt. Ikke minst blir det mulig å samarbeide med det norske kokkelandslaget som skal bygges opp nå for å ta opp arven etter det landslaget som vant kokkenes OL i Erfurt i Tyskland sist oktober.

- Dette er viktig fordi norske kokker er glimrende ambassadører for norske råvarer og norsk mat både ute og hjemme. Her har vi mange spennende ideer som jeg gleder meg til å jobbe med, sier Brekk. 

Matskatter
- Våre råvarer er av ypperste klasse. Det beviste nettopp Kokkelandslaget som brukte bare norske råvarer da de vant sitt OL-gull, påpeker landbruks- og matministeren. Han viser også til innsatsen til Norge i det som defineres som verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d’Or, som arrangeres igjen i Lyon i slutten av januar. Norges deltaker, Geir Skeie, er en av favorittene etter å ha vunnet kvalifiseringen i Stavanger i fjor sommer.

- Vi må og skal synliggjøre våre matskatter, både for tyske turister, andre lands turister, og ikke minst for oss selv, sier Brekk.

Samarbeid
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk har en visjon om at Norge skal utvikle seg til å bli en virkelig stor matnasjon.

- For å nå dette målet er det viktig å utvikle sterke og stolte matregioner i Norge, slik de har gjort det i matland som Frankrike og Italia, sier Brekk.

Som ledd i arbeidet for å oppfylle denne visjonen har han med seg en stor næringslivsdelegasjon i forbindelse med åpningen av Grüne Woche. Hensikten er å gjøre norske mat- og reiselivsaktører bedre i stand til å tiltrekke seg interessen fra turister som ønsker lokale matopplevelser.

- Vi må samarbeide på alle plan for å bedre kvalitet, service og tilgjengelighet, sier Brekk. Ett eksempel på slikt samarbeid er utviklingen av de nasjonale turistveier. Landbruks- og matdepartementet har innledet et samarbeid med Samferdselsdepartementet for å styrke matens posisjon i dette prosjektet. Dette kommer i tillegg til samarbeidet mellom Innovasjon Norge og Statens Vegvesen.

- Jeg ser for meg at vi skal øke matturismen til Norge. Gode matopplevelser langs de nasjonale turistvegene blir et viktig eksempel her.

- Det er viktig å bevisstgjøre aktører som primærprodusenter, serveringssteder men også detaljhandel, reiselivsaktører og kommunene, om hva de har av eksempelvis mattradisjoner, behandlingsmetoder og råvarer som utgangspunkt.

Grüne Woche: Fruktblomstring i Hardanger. Foto: LMD
Grüne Woche: Hardanger er en av de nasjonale turistvegene. Foto: LMD