Historisk arkiv

Kulturlandskap: Setermiljøer i Kulturminneåret

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Kulturlandskap: Norsk institutt for skog og landskap markerer i juli måned Kulturminneåret 2009 med en fotoserie om setermiljøer i Norge. Norsk institutt for skog og landskap presenterer hver måned et nytt kulturminne fra jordbrukets landskap.

Kulturlandskap: Norsk institutt for skog og landskap markerer i juli måned Kulturminneåret 2009 med en fotoserie om setermiljøer i Norge. Norsk institutt for skog og landskap presenterer hver måned et nytt kulturminne fra jordbrukets landskap.

Norsk institutt for skog og landskap markerer i juli måned Kulturminneåret 2009 med en fotoserie om setermiljøer i Norge på sin nettside.

Kulturlandskapet er et resultat av landbruksdrift med beiting, dyrking og hogst. Landskapet endrer seg over tid. Gjengroing av kulturlandskapet fører til tap av både naturtyper og arter. Naturbeiteområder, urterike slåtteenger, kystlyngheier og andre kulturpåvirkede naturtyper er som følge av endringer i landbruksdriften, i ferd med å bli stadig sjeldnere.

Norsk institutt for skog og landskap presenterer hver måned et nytt kulturminne fra jordbrukets landskap på sin nettside.

'Norsk institutt for skog og landskap er et nasjonalt institutt for kunnskap om arealressurser, og er organisert under Landbruks- og matdepartementet.

Kulturlandskap: Norsk institutt for skog og landskap markerer i juli måned Kulturminneåret 2009 med en fotoserie omsetermiljøer i Norge.