Historisk arkiv

Landbruk: EUs matvarekvalitet på landbruksområdet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: EU-kommisjonen har nylig publisert meldingen om "EU agricultural product quality". Kommisjonen forslår en revisjon av nåværende regler og at kvalitet og innovasjon i matvarer og landbruksprodukter styrkes .

Landbruk: EU-kommisjonen har nylig publisert meldingen om "EU agricultural product quality". Kommisjonen forslår en revisjon av nåværende regler og at kvalitet og innovasjon i matvarer og landbruksprodukter styrkes. 

Hovedanbefalinger fra Kommisjonen er;  
EU vil arbeide for en samlet kvalitetspolitikk for landbruksprodukter. Behovet for en samlet politikk understrekes, og som kan sikre en sammenheng mellom EU-ordninger, nasjonale ordninger og private ordninger.

Kommisjonen forslår  videre en revisjon av nåværende regler og at kvalitet og innovasjon i matvarer og landbruksprodukter styrkes. EU ønsker å bruke kvalitet som et konkurransefortrinn på det globale markedet. Kommisjonen mener at der er et marked for produkter som har i seg tilleggskvaliterer ut over det allerede eksisternende i EUs landbruk som matvaretrygghet, dyrevelferd og miljøhensyn. 

Landbruk: EU-kommisjonen har nylig publisert meldingen om "EU agricultural product quality". 

      Gulrot og kål. Foto: LMD
Landbruk
: EU vil arbeide for en samlet kvalitetspolitikk for landbruksprodukter. Foto: LMD