Historisk arkiv

Landbruk: Brekk til nordisk ministermøte i juli

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk deltar på ministermøte i Nordisk Ministerråd i Ísafjörður på Island 1- 3. juli. Her vil statsråden ha flere samtaler med sine nordiske kolleger om blant annet klima og matsikkerhet.

Landbruk: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk deltar på ministermøte i Nordisk Ministerråd i Ísafjörður på Island 1- 3. juli. Her vil statsråden ha flere samtaler med sine nordiske kolleger om blant annet klima og matsikkerhet.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og fiskeri- og kystminister Helga Pedersen deltar 1-3. juli 2009 på det årlige sommermøtet for nordiske ministere for primærnæringene. Island er i år vertskap og formannskapsland for Nordisk Ministerråd for fiskeri, jordbruk, matpolitikk og skogbruk. (MR-FJLS).

Landbruks- og matministeren vil under sommermøtet ha flere samtaler med sine nordiske kolleger om blant annet om klima og matsikkerhet.

Ny modell for ministermøtet
Ministermøtet avholdes fra 2009 etter en ny og forenklet modell for politikere og embetsverk. Formålet med den nye modellen er å effektivisere og gjøre disse sammenkomstene mer politisk aktuelle. Møter med kontaktorganisasjoner utgår, men forøvrig beholdes ministerrådets gode gamle tradisjoner.

Tredelt ministermøte
Ministermøtet avholdes den 2. juli 2009 etter en tredelt modell:

  • Politisk temamøte om revisjon av EUs fiskeripolitikk
  • Ministerlunsj med kollegiale samtaler mellom ministrene
  • Ordinært ministermøte 

I den foreløpige sakslisten for ministermøtet er flere saker foreslått for gjennomgang, nyorientering og ny nordisk satsing. Blant de foreslåtte tema er Ny Nordisk Mat, nordisk handlingsplan for kost og mosjon, havforvaltning, genressurs-samarbeid og framtidig forvaltning av genressurser, forskning og nordisk strategi for dyrehelse. Nordisk fiskeripolitikk blir en viktig sak på ministermøtet. Det islandske formannskapet har invitert kommisær Joe Borge i EUs nye generaldirektorat for fiskeri og maritim politikk til å innlede om revisjon av EUs fiskeripolitikk.

Nordvest-Island
Møtet holdes på nordvest-Island i Ísafjörður stad, et tettsted med 2.800 innbyggere. Området er kjent for sin vakre natur. Fiske og sysselsetting innen turisme står hver for seg for 20 prosent av inntektskildene på vest-Island.  

Landbruk: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk deltar på ministermøte i Nordisk Ministerråd i Ísafjörður på Island 1- 3. juli.