Historisk arkiv

Landbruk: Små endringer i omsetningsavgiftene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Satsene for omsetningsavgift på melk og korn endres fra 1. juli 2009. De andre omsetningsavgiftene er uendret.

Landbruk: Satsene for omsetningsavgift på melk og korn endres fra 1. juli 2009. De andre omsetningsavgiftene er uendret.

Omsetningsavgiften for melk går ned med 1 øre per liter til 9 øre per liter. Reguleringskostnadene øker noe sammenlignet med opprinnelig budsjett, mens innbetalingen av overproduksjonsavgift er høyere enn budsjettert. Samlet gir dette grunnlag for å sette ned omsetningsavgiften med 1 øre. Maksimalsatsen for korn og oljefrø øker med 1 øre per kg til 5 øre per kg. Endelig sats blir fastsatt i august basert på avlings- og forbrukssituasjonen.

Omsetningsavgiftene vil fra 1. juli 2009 være:

Ku- og geitmelk  9 øre pr liter
Kjøtt av storfe og kalv maks 95 øre pr kg
Kjøtt av sau og lam maks 200 øre pr kg
Kjøtt av gris maks 140 øre pr kg
Egg 60 øre pr kg
Kjøtt av kylling  14 øre pr kg
Kjøtt av kalkun  14 øre pr kg
Korn og oljefrø maks. 5 øre pr. kg
Pelsdyrskinn 1,0 % av salgssummen

 
Omsetningsavgift

Omsetningsavgiften er en avgift som legges på produsentenes salgsproduksjon for å finansiere tiltak for å fremme omsetningen.

Omsetningsavgiften blir innbetalt av bøndene ved levering av produktene. Avgiften går inn i fondet for omsetningsavgift og blir brukt til finansiering av markedsregulering, faglige tiltak og opplysningsarbeid.

Omsetningsavgiften på korn, kjøtt av gris, sau/lam og storfe/kalv er fastsatt som en maksimalsats. Innenfor denne øvre grensen kan Omsetningsrådets arbeidsutvalg endre avgiften gjennom året ved behov.

Landbruk: Små endringer i omsetningsavgiftene for 2009.