Historisk arkiv

Landbruket og klimautfordringene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Presseinvitasjon

Den nasjonale klimakonferansen ”Landbruk - en del av løsningen” holdes 2. - 3. juni. Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk orienterer på en pressekonferanse tirsdag 2. juni kl 12.30 både om ny Stortingsmelding og de mest sentrale temaene på konferansen.

Landbruk: Den nasjonale klimakonferansen ”Landbruk - en del av løsningen” holdes 2. - 3. juni. Landbruks- og matminister  Lars Peder Brekk orienterer på en pressekonferanse tirsdag 2. juni kl 12.30 både om ny Stortingsmelding og de mest sentrale temaene på konferansen.

Tid: Tirsdag 2. juni kl 12.30
Sted: Gardermoen, Clarion Hotel Oslo Airport

Kontaktperson: Ståle Norang, tlf. 41 43 80 11

Pressekonferansen holdes i tilknytning til konferansen ”Landbruk - en del av løsningen”. Konferansen holdes 2. - 3. juni med tema landbruk og klima, mat, trebruk og trearkitektur, energi og klimaeffekter. Sentrale aktører fra både inn- og utland foredrar blant annet om verdens matforsyning, tilpasninger og om fremtidens byer.

Stortingsmelding nr 39 (2008 - 2009) Klimautfordringene - landbruket en del av løsningen, er den første norske klimameldingen som er laget for en enkelt sektor. Norge er et av de første land i verden som gjennom en slik egen stortingsmelding går grundig og systematisk inn i sammenhengene mellom landbruk og klima.