Historisk arkiv

Landbruks- og matdepartementet: Toppscore på nett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matdepartementet gikk helt til topps i Difis kvalitetsvurdering av offentlige nettsider i 2009, og fikk som eneste departement seks stjerner. Portalen regjeringen.no fikk i år prisen for beste statlige nettsted.

- Dette er stort for Landbruks og matdepartementet, sier landbruks og matminister Lars Peder Brekk. Vi vil være et åpent departement der brukerne hele tiden skal få vite hva som skjer i departementet og i våre etater. Vi vil at folk skal få anledning til å delta i de politiske prosessene og da må de også være godt orientert. Vi legger stor vekt på å legge ut relevant og innholdsrikt stoff, sier Brekk.

- Den statlige kommunikasjonspolitikken slår fast at ”Elektronisk kommunikasjon skal være den primære kanalen for dialogen mellom innbyggerne og offentlige virksomheter”. Landbruks- og matdepartementet strekker seg langt for å nå dette målet, og legger hvert år ned mye arbeid med regjeringen.no, sier Brekk. - Vi har lagt lista høyt og derfor er det ekstra hyggelig at dette også blir lagt merke til utenfor eget hus.

Hvert år vurderer Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) kvaliteten på kommunale og statlige nettsider. Nettstedene blir vurdert etter kriteriene tilgjengelighet, brukertilpasning og nyttig innhold. I år er 684 offentlige nettsider blitt vurdert, hvorav 254 av dem er statlige nettsider. Resultatene ble i går lagt frem på den årlige Kvalitetskonferansen som arrangeres av Difi.

Landbruks- og matdepartementet gikk helt til topps i Difis kvalitetsvurdering av offentlige nettsider i 2009, og fikk som eneste departement seks stjerner.