Historisk arkiv

Lars Peder Brekk møter Kamal Nath

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks-og matminister Lars Peder Brekk reiser til India 5. - 7. februar. Han skal møte handels- og næringsminister Kamal Nath 5. februar for å diskutere utviklingen i WTO-forhandlingene på landbruk.

Landbruks-og matminister Lars Peder Brekk reiser til India 5. - 7. februar. Han skal møte handels- og næringsminister Kamal Nath 5. februar for å diskutere utviklingen i WTO-forhandlingene på landbruk. Samme dag skal han besøke et bistandsprosjekt for å studere kvalitetsproduksjon av grønsaker. Fredag 6. februar deltar Brekk på klimakonferansen Delhi Sustainable Development Summit der han skal holde innlegg.

- Jeg er svært fornøyd med at vi har fått en samtale med Kamal Nath. Som kjent er India og USA de viktigste aktørene dersom en på ny skal komme i gang med WTO-forhandlingene. Vår samtale vil konsenterere seg om landbruksforhandlingene og hva som skal til for å få en balansert avtale, sier Brekk. Han peker på at begreper som matsikkerhet og forholdet mellom mateksport og selvforsyning kommer til å stå sentralt.

Brekk skal også besøke en landsby utenfor New Dehli der Norad deltar i et prosjekt for utvikling av kvalitetsproduksjon av grønsaker etter europeiske standarder. Prosjektet går blant annet ut på å sertifisere gårdsbruk for slik kvalitetsproduksjon.

Dehli Sustainable Development Summit er en stor internasjonal klimakonferanse. Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim deltar også på konferansen. Lars Peder Brekk vil i sitt innlegg på konferansen 6. februar fokusere på sammenhengen mellom klimaendringer og matvareforsyning.