Historisk arkiv

Matsikkerhet: Økt fattigdom uakseptabelt, sier Brekk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Matsikkerhet: I sitt innlegg under FAOs toppmøte i Roma, framholdt landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) at fattigdommen i verden øker, stikk i strid med FNs målsetning. Dette er uakseptabelt, sier statsråden.

FAO-logo 

Matsikkerhet: I sitt innlegg under FAOs toppmøte i Roma, framholdt landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) at fattigdommen i verden øker, stikk i strid med FNs målsetning. Dette er uakseptabelt, sier statsråden.

- Verdens fattigdom øker. Vi er langt unna FNs mål om å halvere verdens fattigdom innen 2015. Den negative utviklingen er uakseptabel. Det viktigste vi kan gjøre for å sikre verden mat er å satse på landenes nasjonale matproduksjon, sa Lars Peder Brekk blant annet under FAOs toppmøte i Roma. Statsråden understreket viktigheten av at FNs organisasjoner nå oprerer i fellesskap og "leverer som en enhet" for å bekjempe sult og fattigdom.

Mat: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk sa under FAOs toppmøte i Roma at fattigdommen i verden øker, stikk i strid med FNs målsetning     Mat: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk sa under FAOs toppmøte i Roma at fattigdommen i verden øker, stikk i strid med FNs målsetning

Matsikkerhet: I sitt innlegg under FAOs toppmøte i Roma, framholdt landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) at fattigdommen i verden øker, stikk i strid med FNs målsetning. Foto: LMD.

Forsidebilde: LMD