Historisk arkiv

Økologisk: Flere økobønder

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: I løpet av årets fire første måneder har 104 nye gårdsbruk meldt seg inn i Debios kontrollordning for økologisk landbruk. Totalt er nå 2726 gårdsbruk i Norge tilknyttet denne ordningen.

Økologisk: I løpet av årets fire første måneder har 104 nye gårdsbruk meldt seg inn i Debios kontrollordning for økologisk landbruk. Totalt er nå 2726 gårdsbruk i Norge tilknyttet denne ordningen. 

Antallet gårdsbruk som satser på økologisk drift fortsetter å øke i samme takt som tidligere år. Så langt i 2009 har Debio tatt i mot 104 nyinnmeldinger, mens 80 gårdsbruk har valgt å tre ut av kontrollordningen for økologisk landbruk. Totalt er nå 2726 gårdsbruk tilknyttet denne ordningen, en økning på 24 siden starten av året.

Flere salgsprodukter
Innen foredling, import og omsetning av økologiske produkter har den kraftige veksten fra tidligere år latt vente på seg i 2009. 797 bedrifter har godkjenning for denne type virksomhet, og det er 6 færre enn ved starten av året. Likevel er det flere økologiske salgsprodukter på markedet nå enn noen gang tidligere. 5755 produkter har den nødvendige godkjenningen, 88 flere enn ved starten av året.

Økologisk mål
Regjeringen har som mål at 15 prosent av matproduksjonen og matforbruket i 2015 skal være økologisk. Videre sier Regjeringserklæringen at Norge henger etter andre land når det gjelder tilgjengelighet til økologiske varer overfor forbrukerne, og at regjeringen vil styrke dette området. Regjeringen ønsker at det offentlige går foran som ansvarlig forbruker og etterspørre miljøvennlige varer og varer som er tilvirket med høye etiske og sosiale standarder.

   

 

Økologisk: 2009 har Debio tatt i mot 104 nyinnmeldinger fra gårdsbruk som ønsker å satser på økologisk drift. Foto: Bård Løken, Samfoto
Økologisk: Så langt i 2009 har Debio tatt i mot 104 nyinnmeldinger fra gårdsbruk som ønsker å satser på økologisk drift.
Foto: Bård Løken, Samfoto

Økologisk: I løpet av årets fire første måneder har 104 nye gårdsbruk meldt seg inn i Debios kontrollordning for økologisk landbruk.