Historisk arkiv

Skog: Marit Arnstad utnevnt til ny styreleder for Statskog SF

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skog: Advokat Marit Arnstad fra Skatval i Nord-Trøndelag er utnevnt til styreleder for Statskog SF av Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i ordinært foretaksmøte i Statskog SF 8. juni.

Skog: Advokat Marit Arnstad fra Skatval i Nord-Trøndelag er utnevnt til styreleder for Statskog SF av Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i ordinært foretaksmøte i Statskog SF 8. juni. Hun overtar styreledervervet etter Kirsti Kolle Grøndahl som etter eget ønske fratrer etter 8 år som styreleder for foretaket.

Arnstad er rådgiver i advokatfirmaet Schjødt AS og er tidligere olje- og energiminister og stortingsrepresentant for Senterpartiet. Hun har en rekke styreverv, og er bl.a. styreleder ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) og nestleder i styret til StatoilHydro ASA .

Statskog SF er landets største grunneier og forvalter om lag 60.000 km2, om lag en femtedel av Norges fastlandsareal. Det meste av grunnen fjell- og utmarksareal. Statskog er også landets største skogeier, med om lag sju prosent av det produktive skogarealet i landet. Halvparten av grunnen Statskog forvalter ligger i Troms og Nordland.

I Sør-Norge er en omfattende del av arealet (27.000 km2) statsallmenning. Her er ansvar og rådighet delt mellom Statskog, fjellstyrene og allmenningsstyrene.

Statskog er organisert i virksomhetsområdene Eiendom, Energi, Skog og Friluftsliv. Foretakets visjon er å ivareta og utvikle alle verdier på fellesskapets grunn. Eiendommene skal drives effektivt med tanke på å oppnå et tilfredsstillende økonomisk resultat. Det skal drives et aktivt naturvern og tas hensyn til friluftsinteresser. Ressursene skal utnyttes balansert, og fornybare ressurser skal tas vare på og utvikles videre.

Nytt styre for Statskog SF for perioden 2009-2011

Leder Marit Arnstad
Nestleder Harald Ellefsen
Karin Søraunet
Sigrid Handegård
Tom Lifjell
Knut Røst*
Hege Bjørgum Skillingstad*
Kari Grønmo*

*valgt av de ansatte i Statskog SF

Skog: Advokat Marit Arnstad fra Skatval i Nord-Trøndelag er utnevnt til styreleder for Statskog SF av Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i ordinært foretaksmøte i Statskog SF 8. juni.