Historisk arkiv

Skogbruk: Høy ungskogpleieaktivitet i Østfoldskogen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skogbruk: I Østfold fylke ble det utført ungskogpleie på nærmere 24 000 dekar skog i i 2008. Fylkesmannen i Østfold melder at man må tilbake til 1994 for å overgå dette. Anslått årlig behov er 25-30 000 dekar. Gunstige værforhold og gode rammebetingelser antas å bidra positivt.

Skogbruk: I Østfold fylke ble det utført ungskogpleie på nærmere 24 000 dekar skog i i 2008. Fylkesmannen i Østfold melder at man må tilbake til 1994 for å overgå dette. Anslått årlig behov er 25-30 000 dekar. Gunstige værforhold og gode rammebetingelser antas å bidra positivt. 

Østfoldskogbrukets fellesprosjekt "Aktivitetskampanje Skogkultur Østfold" har også bidratt  til økt ungskogpleie. Skogeiersamvirkets kampanje "Tid for skog" har også klare ambisjoner om økt aktivitet. 

Ungskogpleie er viktig både i barskog og lauvskog. Nytten er ofte størst i foryngelser av lauvskog og furuskog, fordi variasjonen mellom trær med god og dårlig kvalitet er stor. Ungskogpleie er en investering i framtidsbestandet som tar sikte på å øke både kvaliteten og volumproduksjonen.

Skogbruk: I Østfold fylke ble det utført ungskogpleie på nærmere 24 000 dekar skog i 2008.