Historisk arkiv

Støtt TV-aksjonen, sier Brekk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Vi vet at utvikling av landbruket er helt avgjørende for bekjempelse av fattigdom og sult og selv en satsing i det små kan kaste mye av seg. I dette står kvinnene helt sentralt, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp), som derfor oppfordrer til å støtte CARE og årets TV-aksjon.

Care logoI år går pengene fra TV-aksjonen til CAREs arbeid for å gi verdens fattigste kvinner muligheten til å klare seg selv og få endene til å møtes for sine familier. Vi vet at utvikling av landbruket er helt avgjørende for bekjempelse av fattigdom og sult og selv en satsing i det små kan kaste mye av seg. I dette står kvinnene helt sentralt, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp), som derfor oppfordrer til å støtte årets TV-aksjon.

De innsamlede midlene skal gi kvinner tilgang til smålån og mulighet for investeringer som kan være med skape en bedre fremtid for kvinnene selv og menneskene rundt.  

- Støtte til kvinner viser seg å være en effektiv måte å drive bistand på. Dette gjelder også innen landbruket”, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

- På den afrikanske landsbygda er det ofte kvinnene som driver jorda. Selv små midler kan gi dem mulighet for å skaffe seg jord eller buskap slik at familiene får mer å spise eller selge. Vi vet at utvikling av landbruket er helt avgjørende for bekjempelse av fattigdom. Selv små satsinger på dette området  kan kaste mye av seg, sier Brekk.

Statsråden viser til at det er en erkjennelse, både nasjonalt og internasjonalt, at investeringer på landsbygda og i landbruket er helt avgjørende for å kunne brødfø en stadig voksende befolkning og bekjempe fattigdom. Regjeringen vil derfor øke landbruksbistanden  etter at den har vært synkende over mange år.

- Jeg mener midlene fra TV-aksjonen går til et meget godt formål. Jeg er sikker på at kvinnene som nå får en ny mulighet, vil bruke hver krone på en fornuftig måte. Så dette må vi raust støtte opp om, sier Brekk.