Historisk arkiv

Nær 5,5 millioner til kompetanseutvikling i landbruket

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

KSL Matmerk har for 2010 tildelt nær 5,5 millioner kroner til 18 kompetanserettede prosjekter over Kompetanseutviklingsprogrammet i landbruket (KIL).

KSL Matmerk har for 2010 tildelt nær 5,5 millioner kroner til 18 kompetanserettede prosjekter over Kompetanseutviklingsprogrammet i landbruket (KIL). 

Styret i KSL Matmerk har vedtatt å tildele tilskudd fra Kompetanseutviklingsprogrammet i landbruket (KIL) til 18 kompetanserettede prosjekter på til sammen 5 459 000 kroner i støtte for 2010.

Prioriterte satsingsområder
For 2010 ble søkere spesielt oppfordret til å utvikle tilbud på følgende områder:

  • Økologisk produksjon  
  • Bonden som arbeidsgiver  
  • Videreføring/videreutvikling av tidligere utviklede KIL støttede prosjekter  
  • Bonden i byggeprosessen  
  • Bruk og vern; næring i og ved vernede områder  
  • Tilleggsnæringer  
  • Tilbud ut over videregående skole nivå      

Kompetanseutviklingsprogrammet i landbruket
KIL skal bidra til å utvikle tilskuddet til etter- og videreutdanning i landbruket. Gjennom tilskudd til målrettede prosjekter skal KIL bidra til økt kompetanse hos næringsutøvere innen landbruk og landbrukstilknyttede virksomheter. Midlene blir avsatt over jordbruksoppgjøret, og er for 2010 på 6 millioner kroner.

KSL Matmerk
Stiftelsen KSL Matmerk har som formål å skape preferanse for norskprodusert mat. Stiftelsen KSL Matmerk ble formelt opprettet av Landbruks- og matdepartementet 1. januar 2007.'

KSL Matmerk har for 2010 tildelt nær 5,5 millioner kroner til 18 kompetanserettede prosjekter over Kompetanseutviklingsprogrammet i landbruket (KIL).