Historisk arkiv

Åpner smakens uke 2010

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mandag 1. november åpner landbruks- og matminister Lars Peder Brekk Smakens uke 2010 sammen med Opplysningskontorene i landbruket og 25 elever fra Mortensrud skole på Nasjonalmuseet-Arkitektur. Med de 25 kjøkkensjefene, byr Brekk på Norges yngste POPP OPP restaurant.

Smakens uke logo

Mandag 1. november åpner landbruks- og matminister Lars Peder Brekk Smakens uke 2010 sammen med Opplysningskontorene i landbruket og 25 elever fra Mortensrud skole på Nasjonalmuseet-Arkitektur. Med de 25 kjøkkensjefene, byr Brekk på Norges yngste POPP OPP restaurant.

Dagens 5-retter er satt sammen av retter som hver for seg er inspirert av hver sin grunnsmak, med formål å lære mer om de ulike smakene. Sammen med mat- og landbruksminister Lars Peder Brekk skal kjøkkensjefene fra Mortensrud skole sørge for at 80 munner blir mettet. Under åpningen vil statsråden slippe en spennende matnyhet, som vil sørge for smakfulle opplevelser i fremtiden.

Tid: Mandag 1. november kl. 1300
Sted: Nasjonalmuseet-Arkitektur, Bankplassen 3, Oslo

Velkommen!

  • For femte året på rad arrangerer Landbruks- og matdepartementet i samarbeid med Nofima mat, opplysningskontorene i landbruket og Norske Kokkemesteres Landsforeningen uke i smakens og matgledens tegn. Hensikten er å øke kunnskapen, bevisstheten og gleden knyttet til velsmakende mat.
  • Ideen er hentet fra Frankrike der alle matglade i snart 20 år har gått sammen om å arrangere en ”Semaine du gout”.
  • Uke 44 er Smakens uke 2010.
  • Under Smakens uke vil over 300 skoler lære om smak gjennom undervisningsopplegget med smak på timeplanen. Og 40 skoler er i tillegg trukket ut til å få besøk av smakskonsulenter.
  • Pop up restauranter er et restaurantkonsept, hvor man lager restaurant som bare er åpnet i en veldig begrenset tidsperiode. Det kan være så lite som bare en bordsetning. Ofte har pop up restaurantene et tema, og  de kan ofte "poppe opp" på spesielle steder. Åpningen av Smakens uke markeres med en POPP OPP for og av barn.
  • For mer informasjon se; www.mat.no og www.smakensuke.no

Det vil være gode bildemuligheter. Egne intervjuavtaler kan, hvis ønskelig, bookes på forhånd ved å kontakte kine@melk.no. Gi en tilbakemelding på den mailen om du kommer.

Oversikt over aktiviteter i Smakens uke:

Aktivitet  Tidspunkt Ansvarlig
POP OPP restaurant - åpning Smakens Uke 1.11.
kl. 13-15
Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Smaksbesøk 31 skoler av smaksteam 2. og 3.11. Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Norges Kokkemesteres Landsforening, Nofima
Måltidets Hus: Skolebesøk med smakstesting. 3.11. Norges Kokkemesteres Landsforening og Nofima
Undervisningsopplegg om smak for barn. Over 300 skoler over hele landet bruker dette i løpet av smakens uke. Hele uken Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Kantineprosjekt - 12 kantiner over hele landet inkl. kantinen i regjeringskvartalet. Hver dag fokus på sin smak, egne smaksmenyer. Blindtesting av besøkende for å sjekke om de er ”supersmakere” Hele uken Norges Kokkemesteres Landsforening
Matpakkekonkurranse Hele uken Coop