Historisk arkiv

Bioenergi: Nordisk biogasskonferanse 2010

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Bioenergi: 250 delegater er ventet til Nordisk biogasskonferanse i Oslo. - Ved å produsere biogass fra husdyrgjødsel kan vi oppnå dobbel klimaeffekt, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Han er en av hovedinnlederne under plenumssesjonen onsdag 10. mars.

Bioenergi: 250 delegater er ventet til Nordisk biogasskonferanse i Oslo. - Ved å produsere biogass fra husdyrgjødsel kan vi oppnå dobbel klimaeffekt, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Han  er en av hovedinnlederne under plenumssesjonen onsdag 10. mars.

I Stortingsmelding nr. 39 (2008-2009) Klimautfordringene - landbruket en del av løsningen har regjeringen satt som mål at 30 prosent av husdyrgjødsela skal gå til biogassproduksjon innen 2020.

Dobbel klimaeffekt
- Ved å produsere biogass fra husdyrgjødsel kan vi oppnå dobbel klimaeffekt, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. - For det første kan vi produsere klimanøytral energi til erstatning for fossil energi. Samtidig får vi reduserte utslipp av metan som er en meget sterk klimagass. Med pågående prosesser og nye midlene til forskning har vi fått en god start på arbeidet med å nå Stortingets og landbrukets felles ambisjoner på biogassområdet, sier Brekk.

   

 

Bioenergi: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk
Bioenergi: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk er en av hovedinnlederne under Nordisk biogasskonferanse i Oslo onsdag 10. mars.
Foto: Torbjørn Tandberg

Fra 2010 til 2012 har landbruks- og matminister Lars Peder Brekk satt av 30 millioner kroner til forskning på å utrede mulighetene for å utnytte biogass fra landbruket til energiformål. - Oppfølging av denne ambisjonen er det viktigste enkelttiltaket i klimameldingen for landbruket, sier Brekk.

Bioenergi: Nordisk biogasskonferanse som finner sted i Oslo Kongressenter 10. - 12. mars vil gi en god oversikt over nyheter innen biogass i Norden.