Historisk arkiv

Brekk gir kr 1 250 000 til Geitmyra matkultursenter for barn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) gir 1,25 millioner kroner til Geitmyra matkultursenter for barn, et prosjekt som matjournalisten Andreas Viestad har tatt initiativet til. - Det er behov for at barn og unge skal få nærhet til hvordan maten produseres. Sammenhengen mellom råvarer, mat på tallerkenen og egen matglede skal synliggjøres” sier Lars Peder Brekk.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) gir 1,25 millioner kroner til Geitmyra matkultursenter for barn, et prosjekt som matjournalisten Andreas Viestad har tatt initiativet til. - Det er behov for at barn og unge skal få nærhet til hvordan maten produseres. Sammenhengen mellom råvarer, mat på tallerkenen og egen matglede skal synliggjøres” sier Lars Peder Brekk.

Pengene skal hovedsakelig brukes til å utvikle et eget nettsted, utvikle undervisningsopplegg for barn på ulike alderstrinn, lage kompetansemoduler for lærere og opparbeide jordbruket som er tilknyttet gården der matkultursenteret skal være. Barn i hele landet skal få glede av det materiell og de erfaringer som Geitmyra utvikler. Dagens barn er fremtidens matinnkjøpere, og Landbruks- og matdepartementet vil bidra til å utvikle en generasjon med matkyndige, matinteresserte og matglade innbyggere.