Historisk arkiv

Brekk møter pelsnæringa

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk tar mandag imot representanter for pelsdyrnæringa og Norsk Pelsdyralslag. I tillegg til å få høre om en ny sertifiseringsordning for pelsdyrholdere, vil han ta opp situasjonen i de pelsfarmene som er dokumentert i fjernsynsreportasjer nylig.

- De bildene som jeg og norske fjernsynsseere ble presentert for søndag kveld er uakseptable. Derfor er det nødvendig å diskutere situasjonen med ledelsen i Norsk Pelsdyralslag. Alle har interesse av at verstingene blir luket ut fra bransjen. Vi må drøfte hvordan dette kan gjøres, sier Brekk.

- Pelsdyrnæringa vil kontinuerlig ha oppmerksomheten mot hvordan dyrevelferden er håndtert ute i den enkelte pelsgård. Jeg synes derfor det er viktig å påse at næringa tar det ansvaret i fellesskap som hver enkelt pelsfarmer har for å sikre dyrevelferden, sier Brekk.

Møtet finner sted
Tid: Mandag 1.11.2010 kl. 15.30
Sted: Landbruks- og matdepartementet, Akersgata 59.

Pressen er invitert til foto i starten av møtet. Deretter vil både landbruks- og matministeren og representanter for næringa være tilgjengelige for kommentarer etter at møtet er avsluttet.       

I 2009 orienterte Norsk Pelsdyralslag Brekk om at de var i ferd med å utarbeide en sertifiseringsordning for produsenter for på den måten å sikre blant annet dyrevelferden i norske pelsfarmer. Et drøyt år etter at Brekk ble orientert om disse planene i et møte i august 2009, har Brekk bedt ledelsen i Norsk Pelsdyralslag komme og orientere om framdriften i planene og hvordan sertifiseringsordningen blir satt opp.

Kontakt for landbruks- og matministeren:
Seniorrådgiver Gunnar Syverud, mob. 90 95 47 13.