Historisk arkiv

Flere brune haner langs norske veier

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Denne sommeren vil du oppleve stadig flere skilt med haner langs veiene. Skiltet med det brune hanesymbolet langs norske veier viser til overnattings- og serveringssteder, aktiviteter og gardsbutikker.

Bygde-Norge tilbyr mange gode og spennende opplevelser innen gardsmat, overnatting og aktiviteter. Her møter du natur, kultur og mennesker på nært hold. På Hanen.no, nettstedet til Norsk Bygdeturisme og Gardsmat, finner du oversikt over overnatting, mat og drikke samt aktiviteter og opplevelser i Bygde-Norge.

Veiskilt med brun hane
Symbolet som har betegnelsen ”Gardsmat og bygdeturisme” viser til overnattings- og serveringssteder, aktiviteter og gardsbutikker som fyller de samme kravene som stilles for medlemskap i Norsk Bygdeturisme og Gardsmat. I følge Norsk Bygdeturisme og Gardsmat er det pr i dag 136 virksomheter i Bygde-Norge som bruker skiltsymbolet med den brune hanen. 

HANEN på mobil
HANEN presenterer nå alle sine nærmere 500 medlemmer innen bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske på mobiltelefon og nett. Og nå er det enda enklere for deg å finne fram til og å komme i direkte kontakt med tilbyderne. Alle som har mobiltelefon, iPhone eller annet bærbart utstyr med tilgang til Internett, kan raskt og enkelt hente informasjon om spennende og gode opplevelser i Bygde-Norge.

Gå på oppdagelsesferd hos HANEN på nettet eller mobilen før du drar ut for å oppleve Bygde-Norge. 

Kvalitetsprodukter
Norsk Bygdeturisme og Gardsmat forvalter kvalitetsmerket Gardsmathanen. Hanen er et kvalitetsmerke på norske gardsmatproduter - gardsmat som bygger på håndverk, tradisjoner og lokale råvarer.