Historisk arkiv

God tur med Brekk i sommer-Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk inviterer i sommer kolleger og bekjente til å dele sine turopplevelser på portalen Godtur.no. Her er det mulig å legge inn turbeskrivelser, se andres turopplevelser og planlegge egen tur på Norges beste karttjeneste.

GodTur.no       Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk inviterer i sommer kolleger og bekjente til å dele sine turopplevelser på portalen GodTur.no. Her er det mulig å legge inn turbeskrivelser, se andres turopplevelser og planlegge egen tur på Norges beste karttjeneste.
 

GodTur.no er en turportal tilrettelagt av Statskog. Her finner du ulike kart, flyfoto, turforslag, værmelding, tips om hytter og severdigheter rundt om i hele landet, samt mulighet for å dele GPS-data. Du kan selv legge inn turforslag, dele egne og andres opplevelser og lage din private turbok. Dessuten kan du kombinere valgte temalag med ulike bakgrunnskart og skrive ut ønsket utsnitt gratis på egen skriver.

Tjenesten gir deg blant annet tilgang til

  • Ulike kart over hele Norge, også sjøkart og flyfoto. 
  • Turbeskrivelser over hele landet. Du kan samle turer i dine egne turbøker.    
  • Innlegging av egne turforslag. Disse kan du velge om du vil publisere, bare sende link til kjente eller beholde i egen turbok. 
  • Innlegging av rutebeskrivelser fra GPS. 
  • Nedlasting av andres GPS-ruter. 
  • Detaljert værmelding dit du skal. 
  • Opplysninger om snøforhold. 
  • Tips om tilrettelagte raste- og fiskeplasser, bruer, åpne buer, overnattingsmuligheter, turområder, severdigheter og andre tema. 
  • Temalag som viser fiskearter i de fleste vann i Norge.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk er tur- og friluftslivsinteressert. I juli og august vil han invitere og utfordre kolleger, venner og bekjente til å ta i bruk turportalen GodTur.no og dele en turopplevelse. Han er selv førstemann ut og legger inn sin sommertur på GodTur.no torsdag 8. juli.

Vil du gå en ny tur i sommer får du gode tips på Landbruks- og matdepartementets nettsider og på turportalen GodTur.no. Følg og dra på tur! 

 
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk inviterer i sommer kolleger og bekjente til å dele sine turopplevelser på portalen GodTur.no. Foto: LMD