Historisk arkiv

Grüne Woche: Skal vinne verden med regionsamarbeid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Grüne Woche: Et bedre og mer spisset regionalt samarbeid skal gjøre Norge til et enda mer fristende reisemål både for nordmenn og utenlandske turister. Og Norge har mye å selge.

Grüne Woche: Et bedre og mer spisset regionalt samarbeid skal gjøre Norge til et enda mer fristende reisemål både for nordmenn og utenlandske turister. Og Norge har mye å selge.

Torsdag inviterte landbruks- og matminister en næringslivsdelegasjon fra mat- og reiselivsbransjene til dialogkonferanse i Berlin. Spørsmålet er hvordan Norge skal lokke til seg enda flere turister. En av konklusjonene er at de som selger produkter i reiselivsmarkedet, må bli enda dyktigere til å samarbeide regionalt - på tvers av klassiske grenser som fylker og kommuner.

- Jeg ser for meg en kombinasjon av godt samarbeid og knallhard konkurranse innen regionene. Det er ingen grunn til at alle skal drive med alt. Bedrifter som leverer ulike varer og tjenester, kan i fellesskap komme lenger gjennom konstruktivt samarbeid enn ved å jobbe hver for seg, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

- Samtidig ser jeg et potensial i at de ulike regionene legger opp til å konkurrere knallhardt seg imellom med mål om å bli Norges beste mat- og reiselivsregion, sier Brekk.

 

Torsdag ettermiddag inviterte han norsk presse til pressekonferanse i forkant av åpningen av Grüne Woche. Starten på denne pressekonferansen ble en demonstrasjon på hvor ekstremt og eksotisk det er å samle råvarer i Norge og servere dem som delikatesser. Mesterkokk og vinner av den verdenskjente kokkekonkurranse Bocuse d’Or i 2009, Geir Skeie, liker også samle råvarene selv. Det fikk de frammøtte se i en ny film før Skeie serverte råvarene ferdig tilberedt.

Selg Norge bedre!
Det er ingen tvil om at Norge har mye å friste utenlandske turister med. Senest i november kåret det amerikanske magasinet National Geographic Traveler Norges fjordlandskap til verdens mest betydningsfulle reisemål.

- Kombinasjonen av vakkert naturlandskap og velholdt, bebodd og aktivt brukt kulturlandskap gjør norske fjorder helt unike. Men Norge må gjøre mer for å gjøre dette kjent. Dere må bli bedre til å selge! oppfordrer sjefredaktør Keith Bellows i National Geographic Traveler.  

Alle foto: Christian T. Joergensen. Ved videre bruk av bildene kontakt fotograf:  contact@eup-berlin.com