Historisk arkiv

Heggem på verdensutstillingen i Shanghai

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Etter invitasjon fra Kinas ambassadør til Norge og det kinesiske Landbruksdepartementet har statssekretær Ola T. Heggem besøkt verdensutstillingen i Shanghai.

Etter invitasjon fra Kinas ambassadør til Norge og det kinesiske Landbruksdepartementet besøkte statssekretær Heggem med følge verdensutstillingen i Shanghai.

Konstruksjon og materialbruk med norsk limtre har ført til at Norges paviljong har fått stor oppmerksomhet på verdensutstillingen.

I møte mellom statssekretær Heggem og visedirektøren for verdensutstillingen var tema norsk landbruk- og matpolitikk, klima og matsikkerhet. Norges bruk av limtre og bambus i sin paviljong ble også tatt opp. Heggem med følge besøkte deretter den danske og engelske paviljongen og Kinas paviljong herunder to kinesiske provinser. Et gjenomgående trekk var at Norge hadde bemerket seg med sin paviljong og budskap - "Norway . Powered by nature". 

- Jeg er virkelig imponert over utstillingens som helhet, simpelthen overveldet, sier Heggem. - Det er viktig at Norge er til stede. Det har vært spennende å se den norske paviljongen, arkitekturen, materialbruken og den profesjonelle måten Norge presenteres på. Jeg vil berømme paviljongens restaurant som er blitt en suksess fra første dag. Kineserne står i kø for å la seg bespise og flere lands paviljongledelse som den danske, bruker restauranten når de inviterer gjester til lunch og middag.

Bente Odlo, Norges generalkonsul i Shanghai Fred H. Nomme, Harald Ribe, Ola T. Heggem og Direktør for paviljongen Espen Guterud
Fra besøket på verdensutstillingen, fra venstre: Avdelingsdirektør i LMD Bente Odlo, Norges generalkonsul i Shanghai Fred H. Nomme,  Avdelingsdirektør i LMD Harald Ribe, Statssekretær Ola T. Heggem og Direktør for paviljongen Espen Guterud. Foto: LMD