Historisk arkiv

Heggem til Trøndersk Matfestival

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

For 6. år på rad arrangeres Trøndersk Matfestival siste helg i juli. Statssekretær Ola T. Heggem deltar på åpningsdagen 29. juli og holder innlegg om det norske matmarkedet inn mot år 2020.

Trøndersk Matfestival er et årlig arrangement i regi av Oi! Trøndersk mat og drikke AS som i år avholdes 29.-31. juli. For sjette gang arrangeres Trøndersk Matfestival i Kongens gate og i Tordenskjoldsparken i Trondheim by.

I år presenterer Trøndersk Matfestival et 80-talls utstillere fra hele Trøndelag. Med seg har de bugnende boder med det beste landsdelen har å by på når det gjelder mat og matkultur. Her får du oppleve det trønderske matmangfoldet, lære mer om kortreist mat og ekte mathåndverk. Her kan publikum kjøpe med seg mat hjem, spise i  publikumsteltet Smak på Trøndelag, gå på kurs og delta på aktiviteter.

Et bredt program tilbyr mataktiviteter og spesialiteter som preger regionen. Arrangørene skilter med hemningsløse matkombinasjoner innen et historisk og tradisjonsrikt matmangfold.

Seminar om unik matregion
Statssekretær Ola T. Heggem deltar på åpningen av matfestivalen og holder innlegg om det norske matmarkedet inn mot år 2020 under seminaret Trøndelag - den unike matregionen.

Tid: 29. juli 2010 kl 14:15
Sted: Frimurerlogen, Kongens gate 3, Trondheim