Historisk arkiv

Internasjonalt møte for nordlig landbruk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

En internasjonal konferanse om nordlig landbruk samler over 120 deltakere fra USA, Canada, Island, Sverige, Finland, Orknøyene, Russland og Norge i Alta 6.-8. september. Viktige temaer er klimaendringer, arktisk kvalitet, tradisjonskunnskap og reiseliv i samspill med landbruket.

- Landbruket i nord har mange felles utfordringer på tvers av landegrensene. Men vi har også store muligheter der lys og klima gir spesielle kvaliteter, sier Øystein Ballari, direktør i Bioforsk Nord og vert for den sjuende sirkumpolare landbrukskonferansen.

I tilknytning til konferansen er det organisert flere turer som gjør deltakerne bedre kjent med nordnorsk landbruk og næringer knyttet til tradisjon, utmark og turisme.

Sirkumpolar konferanse
CAA (Cirkumpolar Agriculture Association) er en ideell organisasjon og et forum for alle som jobber med nordlig landbruk. Det gjelder både gårdbrukere, forvaltere, studenter, forskere, politikere og andre interesserte. Organisasjonen ble grunnlagt i 1995. Hvert tredje år arrangeres en sirkumpolar konferanse med aktuelle temaer. Det er andre gang Norge er vertskap. Konferansen i år arrangeres av Bioforsk i samarbeid med Landsdelsutvalget.

Det er fortsatt noen ledige plasser på konferansen, melder arrangørene.

Landbruk i nord
Gård i Finnmark. Foto: Fylkesmannens landbruksavdeling i Finnmark.

Forsidebilde: Bjørn Jørgensen, Samfoto