Historisk arkiv

Kinesisk delegasjon studerer norsk landbruk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statssekretær Ola T. Heggem i Landbruks- og matdepartementet møtte i dag en bredt sammensatt delegasjon fra Kina på Norgesbesøk. Delegasjonen er i landet for å sette seg nærmere inn i norsk landbruks- og matpolitikk.

Statssekretær Ola T. Heggem i Landbruks- og matdepartementet tok 17. juni imot visedepartementsråd Wang Zhicai i det kinesiske Landbruksdepartementet i spissen for en sammensatt kinesisk delegasjon. Under møtet ble det blant annet diskutert landbrukspolitikk, husdyrgenetikk og da spesielt avl på storfe, og dyrehelse.

Delegasjonen fra Kina på besøk
Statssekretær Ola T. Heggem og departementsråd Olav Ulleren i Landbruks- og matdepartementet med delegasjon fra Kina, ledet av visedepartementsråd Wang Zhicai i det kinesiske Landbruksdepartementet (avdeling for husdyrbruk). Foto: LMD

Genos utvikling av den norske NRF-kua får oppmerksomhet
Fredag 18. juni besøker delegasjonen det bioteknologiske miljøet på Hamar med Geno i spissen. Norges industrialiserte ku er å finne i 25 land der genmaterialet styrker landbruksindustrien. Geno er representert i Kina med eget kontor og har som mål å komme inn på det kinesiske markedet med norsk NRF-sæd. Felles utprøving av krysning mellom Holstein-kyr og NRF pågår og viser lovende resultater. 

Videre besøker delegasjonen Norsvin, Biobank, Veterinærinstituttet og Institutt for husdyrfag på Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB).

Statssekretær Ola T. Heggem i Landbruks- og matdepartementet møtte i dag en bredt sammensatt delegasjon fra Kina på Norgesbesøk.