Historisk arkiv

Landbruk: Brekk i møte med Indias landbruksminister

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk og klima: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk har møtt Indias landbruksminister Sharad Pawar og drøftet forsknings- og utviklingsamarbeid mellom Norge og India.

Landbruk og klima: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk avsluttet 18. februar sitt India-besøk med et møte med Indias landbruksminister Sharad Pawar. Samtalen dreide seg i første rekke om samarbeidsprosjektene mellom Bioforsk og indiske landbruksuniversiteter og forskningsinstitusjoner om tilpasninger i landbruket til endret klima. Den indiske landbruksministeren orienterte Brekk om konsekvensene klimaendringene vil få for indisk landbruksproduksjon.

Samarbeid om matsikkerhet
Ministrene var enige om at prosjektene var eksempel på fruktbart forsknings- og utviklingssamarbeid mellom Norge og India, og at en bør undersøke mulighetene for å også utvide samarbeidet til andre samarbeidsområder innen temaet matsikkerhet.

- Jeg håper Bioforsk-prosjektene i India kan være starten på et utvidet samarbeid mellom Norge og India innen forskning- og utviklingsprosjekter innen landbruk , sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

FAOs internasjonale plantetraktat
Brekk tok også opp med Pawar spørsmålet om indisk støtte til arbeidet med FAOs internasjonale plantetraktat (ITPGRFA). Indias landbruksminister var positiv til arbeidet med plantetraktaten og ga uttrykk for at India vil vurdere muligheten for slik støtte.

Indias landbruksminister bekreftet Indias posisjon i WTO-forhandlingene om at en avtale ikke må være til hinder for at land kan opprettholde sitt nasjonale landbruk. En eventuell WTO-løsning må sikre ethvert lands rett til egen matproduksjon.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk besøkte senere samme dag forskningsinstitusjonen Indian Agricultural Institute (IARI) som arbeider spesielt med problemstillinger knyttet til klima og landbruk.

Landbruk og klima: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk avsluttet 18. februar sitt India-besøk med et møte med Indias landbruksminister Sharad Pawar.