Historisk arkiv

Lei en hytte og opplev norsk natur

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Et ferieopphold på hytte i norsk natur byr på flotte naturopplevelser. Statskog, Reindriftsforvaltningen og Finnmarkseiendommen har en rekke hytter og koier til leie. Hyttene kan bestilles og betales over internett.

Lei en hytte via Statskog
Statskog har 68 rimelige utleiehytter rundt om i Norge. 

Hytteleie er et flott utgangspunkt for en friluftsferie med gode naturopplevelser. Statskogs hytter, som ligger blant fiskevann og i fine turterreng, har gode muligheter for bærplukking, soppsanking, jakt, fiske, fotturer og andre aktiviteter.

Hyttene kan bestilles og betales på Inatur.no, fra kr 400,- per natt. De fleste hyttene har vedovn og propanapparat, noen har solstrømanlegg, mens et fåtall har 220V strøm og innlagt vann. 

God Tur ved hjelp av Statskog
GodTur.no er en turportal tilrettelagt av Statskog. Her finner du ulike kart, flyfoto, turforslag, værmelding, tips om hytter og severdigheter rundt om i hele landet, samt mulighet for å dele GPS-data. Du kan selv legge inn turforslag, dele egne og andres opplevelser og lage din private turbok. Dessuten kan du kombinere valgte temalag med ulike bakgrunnskart og skrive ut ønsket utsnitt gratis på egen skriver.

Vil du gå en ny tur i sommer får du gode tips på turportalen GodTur.no.

 
Hytter til leie i Nord-Norge
Reindriftsforvaltningen forvalter noen utleiehytter i Finnmark. Statens fjellstuer i Finnmark ligger mellom Alta og Karasjok. Planlegger du et ferieopphold i Nord-Norge, sjekk Reindriftsforvaltningens tilbud innen hytteleie.

Finnmarkseiendommen tilbyr også hytter. Ødestuene er et nett av åpne koier i Pasvik, som eies og drives av Finnmarkseiendommen.