Historisk arkiv

Norge deltar i arbeidet med ny dyrehelselov i EU

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Norge deltar i EU-kommisjonens arbeidsgruppe som etter planen skal presentere EUs politikere for forslag til ny lov om dyrehelse i EU i løpet av første halvår 2012.

EU-kommisjonen skal legge fram utkast til ny dyrehelselov for behandling i Råd og Parlament innen utgangen av mars 2012. Etter en periode med bearbeiding av innspill til fra medlemsland og næringsaktører, er arbeidet med selve lovteksten nå kommet i gang. Landbruks- og matdepartementet har på vegne av norske myndigheter også sendt inn synspunkter til dette arbeidet tidligere.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk understreker at det er viktig for Norge å bidra til at EU får et lovverk som er så enkelt som mulig å etterleve samtidig som det bidrar til å sikre god dyrehelse.

- Derfor kommer jeg til å legge mye vekt på at Norge aktivt skal fremme våre synspunkter inn for EU-systemet, sier Brekk.

Kommisjonen vil arrangere en rekke arbeidsgruppemøter neste halvår der utkast til lovtekst vil bli drøftet nærmere. Den nye loven vil bli en del av EØS-avtalen og dette arbeidet er derfor spesielt viktig for Norge. Norske myndigheter vil derfor delta aktivt i denne arbeidsgruppen fremover.