Historisk arkiv

Nytt verktøy for Inn på Tunet-tjenester

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Et nytt verktøy til kvalitetssikring av Inn på Tunet-tilbydere er nå lansert. - Dette er nok en viktig milepæl for Inn på tunet som tjeneste og næring, sier statssekretær Ola T. Heggem i Landbruks- og matdepartementet.

Inn på tunet logo

Et nytt verktøy til kvalitetssikring av Inn på Tunet-tilbydere er nå lansert. - Dette er nok en viktig milepæl for Inn på tunet som tjeneste og næring, sier statssekretær Ola T. Heggem i Landbruks- og matdepartementet.

- Inn på Tunet-satsingen rundt om i landet går nå på høygir. Vi ser en kunnskapsbasert og innovativ næring i utvikling - med målrettet fokus på kvalitet, profesjonalitet, standardisering og skreddersøm. Et verktøy for kvalitetssikring av Inn på Tunet-tjenester er nok en viktig milepæl for Inn på Tunet som tjeneste og næring, sier Heggem.

Kvalitetssikringsverktøy
Tilbydere av Inn på Tunet-tjenester har lenge etterspurt et verktøy for kvalitetssikring av sine tjenester. Verktøyet bygger på KSL, og skal eies og driftes av KSL Matmerk. Norges Bondelag har utviklet kvalitetssikringsverktøyet i samarbeid med Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Kommunenes Sentralforbund, Fylkesmannen v/landbruksavdelingene, KSL Matmerk og Landbrukets HMS-tjeneste.

Målet med et slikt verktøy er at Inn på tunet skal tilby meningsfylte, forutsigbare og trygge aktiviteter i et levende natur- og gårdsmiljø, og være et attraktivt supplement for oppvekst,- undervisnings-, helse-, arbeids- og velferdssektoren.
 
Inn på Tunet byr på nye næringsmuligheter for bonden med utgangspunkt i gårdens ressurser. En god og målrettet utvikling vil være med på å opprettholde bosetting, sysselsetting og velferd i bygde-Norge. Inn på Tunet er tjenesteproduksjon fra landbruket i samhandling med helse- og omsorg, skole- og oppvekst, NAV og en rekke andre aktører.

Fra venstre nestleder i Norges Bondelag Brita Skallerud, statssekretær Ola T. Heggem, organisasjonssjef i Norges Bondelag Harald Velsand og konstituert administrerende direktør Henrik Solbu fra KSL Matmerk.
Fra venstre nestleder i Norges Bondelag Brita Skallerud, organisasjonssjef i Norges Bondelag Harald Velsand, statssekretær Ola T. Heggem, og konstituert administrerende direktør Henrik Solbu fra KSL Matmerk. Foto: LMD

Et nytt verktøy til kvalitetssikring av Inn på Tunet-tilbydere er nå lansert.