Historisk arkiv

Konferanse - økologisk skolemat til barn og ungeØkologisk skolemat til barn og unge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Bioforsk inviterer til konferanse om økologisk mat til barn og unge. 2. september presenteres resultater fra det internasjonale forskningsprosjektet iPOPY, som har studert skolematordninger og servering av økologisk mat til barn og unge i Italia, Finland, Danmark, Norge og Tyskland.

iPOPY logoBioforsk inviterer til konferanse om økologisk mat til barn og unge. 2. september presenteres resultater fra det internasjonale forskningsprosjektet iPOPY, som har studert skolematordninger og servering av økologisk mat til barn og unge i Italia, Finland, Danmark, Norge og Tyskland.

Tid: 2. september 2010
Sted: Norges Forskningsråd, Oslo   

Seminaret er gratis og åpent for alle interesserte.

Seminaret presenterer resultater fra det internasjonale forskningsprosjektet iPOPY (innovative Public Organic food Procurement for Youth) som gjennom fire år har studert servering av økologisk skolemat til barn og unge i Italia, Finland, Danmark, Norge og Tyskland. Det er blant annet funnet at unge generelt har en positiv holdning til økologisk mat, og at skoler som tar i bruk økologisk mat, får et sunnere mattilbud.

Økologisk mål
I Norge har Regjeringen bestemt at innen 2020 skal 15 prosent av matforbruket være økologisk. For å nå dette målet, må vi ha bedre kunnskap om blant annet om økologiske matvarekjeder og forbrukernes holdninger til økologisk mat, noe prosjektet bidrar til.

Landbruks- og matdepartementet har støttet prosjektet gjennom Forskningsrådets matprogram, og har også deltatt i prosjektets brukergruppe. Bioforsk Økologisk har ledet forskningsprosjektet.