Historisk arkiv

Opplæringsjakt med Statskog

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Høstens og jaktsesongen nærmer seg, og Statskog har tilbud om opplæringsjakt for nye og uerfarne jegere. Som stor grunneier kan Statskog tilby både jakt til alle, på ulike typer vilt, overnattingsmuligheter og en ny jaktportal som forenkler papirarbeidet for jegere og jaktledere.

Statskog tilbyr det opplæringsjakt på villrein, elg, hjort og rype.

Ny jaktportal fra Statskog
En ny jaktportal fra Statskog gjør livet lettere for alle som jakter elg, hjort og villrein. Med den nye nettbaserte løsningen får ikke jaktleder lenger papirer tilsendt fra Statskog, men finner all relevant og nødvendig informasjon i portalen. Den nettbaserte løsningen gjelder for områdene der Statskog selv administrerer jakten.

   Jeger med rein
Høstens og jaktsesongen nærmer seg, og Statskog har tilbud om opplæringsjakt for nye og uerfarne jegere. Foto: Espen Stokke
 

- Dette er en fantastisk nyvinning for alle jakt- og friluftslivsinteresserte. Jeg er opptatt av å gjøre jakt og friluftsliv til en viktigere kilde til både inntekt og rekreasjon. Jakta og viltet representerer en viktig del av norsk egenart, tradisjoner og matkultur, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Lei jakthytte gjennom Statskog
Statskog har 68 rimelige utleiehytter rundt om i Norge. Statskogs hytter, som ligger blant fiskevann og i fine turterreng, har gode muligheter for bærplukking, soppsanking, jakt, fiske, fotturer og andre aktiviteter.

Høstens og jaktsesongen nærmer seg, og Statskog har tilbud om opplæringsjakt for nye og uerfarne jegere.