Historisk arkiv

Politikere ser på mulighetene for Geitmyra matkultursenter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Politikere fra fem departementer møtes i dag på Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo. De skal se hvilke muligheter og perspektiver som ligger til grunn for å starte opp et slikt senter.

Politikere fra fem departementer møtes i dag på Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo. De skal se hvilke muligheter og perspektiver som ligger til grunn for å starte opp et slikt senter.

Både Landbruks- og matdepartementet, Fiskeri- og kystdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Kunnskapsdepartementet og Kulturdepartementet er til stede på informasjons- og diskusjonsmøtet som starter på Geitmyra matkultursenter for barn i dag kl. 12.30. Hensikten er å se hvilke muligheter som ligger dette senteret som er under etablering. Matjournalist Andreas Viestad har tatt initiativet til senteret. Landbruks- og matdepartementet bidrar i 2010 med 1.250.000 kroner til arbeidet med etablering, drift og utarbeidelse av materiell. 

Samlingssted for matkultur
Viestad ønsker å utvikle Geitmyra Matkultursenter til et samlingssted for kunnskap og entusiasme rundt mat og matkultur. Geitmyra matkultursenter for barn er et spennende og unikt konsept som skal skape økt interesse, engasjement og innsikt i veien fra frø og egg til mat og helse. Senteret er sentralt plassert i landets hovedstad, og muliggjør nærhet mellom matproduksjon, matlaging og matkultur også for bybarn. Men kunnskap og erfaringer fra Geitmyra skal også være tilgjengelig for andre som ønsker kompetanse for å utvikle tilbud til og arbeide med mat og matkultur til barn og unge i hele landet.

Landbruks- og matdepartementet har også knyttet Geitmyra matkultursenter for barn opp mot arbeidet med Ny Nordisk mat i regi av Nordisk Ministerråd. Andreas Viestad er med i den arbeidsgruppen som jobber med barn, mat, smak og helse.

Matkultursenteret er nyskapende og sektorovergripende, og tematikk rundt barns matglede, spisevaner, kjennskap til egen og andre matkultur og forholdet mellom produksjon av mat og matkvalitet berører flere departementer. På møtet vil politikerne diskutere muligheter for oppfølging og medvirkning på tvers av sektorer.


Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk under et tidligere besøk i Strindheim barnehager. Foto: LMD.

Forsidebilde: Landbruks- og matdepartementet Lars Peder Brekk får servert smoothie av barn. Foto: Johnny Syversen.