Historisk arkiv

Prisen på matråvarer noe opp i november

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Foreløpige tall fra International Monetary Fund (IMF) viser en økning i prisen på matråvarer på 1,6 prosent for november. Den generelle prisoppgangen skyldes hovedsakelig en bred, men «moderat» prisoppgang på vegetabilske matråvarer.

Foreløpige tall fra International Monetary Fund (IMF) viser en økning i prisen på matråvarer på 1,6 prosent for november. Den generelle prisoppgangen skyldes hovedsakelig en bred, men "moderat" prisoppgang på vegetabilske matråvarer.

Den kraftige prisøkningen man hadde tidligere i høst på bl.a. hvete og mais ser foreløpig ut til å ha stagnert, men for enkelte vegetabilske matråvarer er det fortsatt betydelig prisøkning. De internasjonale prisene på enkelte varer forsetter imidlertid å gå ned. Eksempelvis har prisen på kylling og svin gått ned med henholdsvis 1,5 prosent og 10,8 prosent den siste måneden.  

     Hvete
Foreløpige tall fra International Monetary Fund (IMF) viser en økning i prisen på matråvarer på 1,6 prosent for november. Foto: LMD

Den siste måneden er det prisene på soyabønner og rapsolje som ser ut til å øke mest, blant råvarene vi normalt følger prisutviklingen på. Prisen på soyabønner og rapsolje økte med 7,7 prosent og 5,9 prosent. Prisendringen på øvrige sentrale vegetabilske matråvarer har vært mer moderate.

Forsidebilde: Mais. Foto: frukt.no