Historisk arkiv

Rekordbesøk på matfestivaler

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Matfestivaler trekker publikum. I Stavanger stipulerer de nærmere 300.000 på Gladmatfestivalen, mens trønderne mener de har hatt 100.000 på Trøndersk Matfestival i Trondheim.

Begge matfestivalene varte fra torsdag til søndag. Mens Stavanger måtte slite litt med været, jublet trønderne over strålende sol på dagen. Det som var av regn kom på natta.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk mener dette er gode eksempler på at interessen for norsk og lokalprodusert mat fortsatt er på vei opp i Norge.

- Og med god grunn. For norske matvarer og norsk matkultur holder standard i verdenstoppen, sier Lars Peder Brekk.

Festivalsjef Vigdis Bolås i Trøndersk Matfestival jubler over de 100.000 besøkende som er anslått å ha vært innom festivalområdet de fire dagene. I en pressemelding slår hun fast at dette er tall som befester statusen for trønderhovedstadens matfestival til å være landets største for lokalmat. 90 utstillere er ny rekord. Det samme er besøkstallet. Siden verken Stavanger eller Trondheim selger billetter, blir besøkstallene anslag. Pressekontakt Ingveig Tveranger opplyser at tidligere undersøkelser blant innbyggerne i kommunene på Nord-Jæren, sammen med anslag for tilreisende, har gjort at de har sagt at 250.000 har vært innom festivalen i løpet av de fire dagene den varer.

- I år var det tettere. Og utstillerne sier det aldri har vært større pågang. Vi mener derfor et anslag på nærmere 300.000 tilskuere ikke er tatt for hardt i, sier Tveranger.