Historisk arkiv

Skogbruk: Brekk hovedinnleder på EU-konferanse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skogbruk og bioenergi: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk hadde en av hovedinnledningene på en EU-konferanse om skog i Spania. – Bærekraftig skogforvaltning i Europa innbærer både å beskytte, reise og gjenreise skog, sa Brekk.

Skogbruk og bioenergi: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk hadde en av hovedinnledningene på en EU-konferanse om skog i Spania. - Bærekraftig skogforvaltning i Europa innbærer både å beskytte, reise og gjenreise skog, sa Brekk.

Det spanske formannskapet i EU og Europakommisjonen arrangerer en skogkonferanse i Segovia 6. - 7. april. Konferansen har tittelen ”Conference on the Protection of Forests”. I tillegg til å være en av hovedinnlederne, er Brekk også invitert til å være med å lede konferansen.

Konferansen er første steg i oppfølgingen av en ”grønnbok” om beskyttelse av Europas skoger som ble lagt fram av Europakommisjonen 1. mars i år. Brekk er invitert som innleder fordi han er leder av FOREST EUROPE (Ministerkonferansene for beskyttelse av Europas skoger).

Grønnboken drøfter utfordringer for Europas skoger i en tid med klimaendringer og endringer i etterspørselen etter råstoff fra skogen, blant annet økt bruk av biomasse til energiformål.

Skogbruk og bioenergi: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og Spanias minister for miljø, bygdeutvikling og marine saker, Elena Espinosa Mangana
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og Spanias minister for miljø, bygdeutvikling og marine saker, Elena Espinosa Mangana under konferansen i dag. Foto: LMD

”Skogen i Europa kan bidra vesentlig i klimaarbeidet. Skogen i Europa er også utsatt for trusler på grunn av endringer i klima. Vi er avhengig av et Europeisk samarbeid for å utnytte skogens muligheter i klimaarbeidet og for å redusere truslene som klimaendringene skaper. Dette samarbeidet bør omfatte hele Europa” sier Lars Peder Brekk.

Skogbruk og bioenergi: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk hadde en av hovedinnledningene på en EU-konferanse om skog i Spania.