Historisk arkiv

Statssekretær Heggem til Kina

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statssekretær Ola T. Heggem reiser til Kina i uke 26 for møter med kinesiske landbruks- og matmyndigheter. Under møtene skal Heggem blant annet diskutere mulig eksport av sædmateriale fra norsk storfe og svin.

Statssekretær Ola T. Heggem reiser til Kina i uke 26 for møter med kinesiske landbruks- og matmyndigheter. Under møtene skal Heggem blant annet diskutere mulig eksport av sædmateriale fra norsk storfe og svin. 

Statssekretær Ola T. Heggem reiser til Kina i uke 26 for møter med viseminister Niu Dun i Det kinesiske Landbruksdepartementet og viseminister Wei Chuangzhong i AQSIQ (General Aministration of Quality supervision, Inspection and Quarantine). ASIQ er kinesernes Mattilsyn, men som i tillegg også har andre  tilsyns- og godkjenningsoppgaver.

Under møtene skal Heggem diskutere mulig eksport av norsk husdyravlsmateriale og eksport av spiselige biprodukter fra norsk kjøttindustri.

    Statssekretær Ola T. Heggem
Statssekretær Ola T. Heggem reiser til Kina i uke 26 for møter med kinesiske landbruks- og matmyndigheter. Foto: Torbjørn Tandberg

Norsk trebruk i Shanghai
Heggem skal også besøke verdensutstillingen i Shanghai. Han skal blant annet skal se på mulighetene for at det senere på året under verdensutstillingen kan arrangeres et norsk fagseminar om tre og bruken av tre i vid sammenheng.