Historisk arkiv

Vil opprettholde et mangfold av matbedrifter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statssekretær Ola T. Heggem holdt i går innlegg om norsk matproduksjon i 2020 på et seminar under Trøndersk matfestival i Trondheim. - Hver og en kan bidra til å opprettholde levedyktige bedrifter og nye spennende produkter i norsk matproduksjon, sier Heggem.

- For å lykkes med å opprettholde og utvikle et mangfold av matbedrifter må vi forbrukere påvirke hvordan matvaremarkedet skal utvikle seg. Hver og en av oss kan være med på at lokale matprodusenter, de som tar vare på mattradisjoner og kulturlandskap, kan leve av dette og utvikle levedyktige bedrifter og nye spennende produkter, sier statssekretær Ola T. Heggem. 

- Trøndersk matfestival er en flott arena der produsent treffer forbruker. Det betyr kunnskapsutveksling og det gjør både produsent og forbruker bedre rustet til å stille krav og forventinger til fremtidens matmarked, sier Heggem.

Trøndersk Matfestival er et årlig arrangement i regi av Oi! Trøndersk mat og drikke AS som i år avholdes 29.-31. juli. For sjette gang arrangeres Trøndersk Matfestival i Kongens gate og i Tordenskjoldsparken i Trondheim by.

I år presenterer Trøndersk Matfestival et 80-talls utstillere fra hele Trøndelag. Med seg har de bugnende boder med det beste landsdelen har å by på når det gjelder mat og matkultur. Her får du oppleve det trønderske matmangfoldet, lære mer om kortreist mat og ekte mathåndverk. Her kan publikum kjøpe med seg mat hjem, spise i  publikumsteltet Smak på Trøndelag, gå på kurs og delta på aktiviteter.

Et bredt program tilbyr mataktiviteter og spesialiteter som preger regionen. Arrangørene skilter med hemningsløse matkombinasjoner innen et historisk og tradisjonsrikt matmangfold.