Historisk arkiv

Vil redusere matavfallet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Vi kaster over 300.000 tonn mat i året som kunne vært spist! Hva er årsakene og hva kan vi gjøre for å unngå slike mengder? Dette er utgangspunktet for ForMat-konferansen 14. oktober.

ForMat logoVi kaster over 300.000 tonn mat i året som kunne vært spist! Hva er årsakene og hva kan vi gjøre for å unngå slike mengder? Dette er utgangspunktet for ForMat-konferansen 14. oktober.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og den internasjonalt anerkjente forfatteren Tristram Stuart er blant innlederne på ForMat-konferansen, sammen med representanter fra næringsliv, forskning og miljøorganisasjoner. 

Hovedtemaene på konferansen er:

  • Matavfall i et globalt perspektiv
  • Matavfallet i Norge - kunnskapsstatus og utfordringer
  • Forebygging av matavfall - hva kan vi gjøre.

Praktisk informasjon:
Konferansen arrangeres i NHO konferansesenter i Middelthunsgate 27 i Oslo, 14. oktober kl. 10.00-17.00. Påmeldingsfrist: 1. oktober.

Dette er ForMat
ForMat-prosjektet er et fire-årig samarbeid mellom aktørene i matens verdikjede. Hovedmålet er å bidra til at nyttbart matavfall i Norge reduseres med 25 prosent innen 2015. Prosjektet koordineres av NHO Mat og Drikke, mens øvrige deltakere er NHO Mat og Bio, Dagligvarehandelens Miljøforum, Dagligvareleverandørens Forening, Norges Colonialgrossisters Forbund. Østfoldforskning, Nofima Mat og LOOP bidrar med faglig støtte, og prosjektet støttes økonomisk av Landbruks- og matdepartementet og Miljøverndepartementet.