Historisk arkiv

18 ministere til Forest Europe ministerkonferanse i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk kan hilse rundt 270 deltakere, herav ca 20 ministre fra hele Europa velkommen til Oslo på ministerkonferansen Forest Europe 2011 neste uke.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk kan hilse rundt 270 deltakere, herav nær 20 ministre fra hele Europa, velkommen til Oslo på ministerkonferansen Forest Europe 2011 neste uke.

Deltakerne kommer fra 46 land i Europa og noen observatører fra andre deler av verden. I tillegg deltar en rekke organisasjoner og institusjoner. Deltakerne skal ta stilling til mål og strategier for det skogpolitiske samarbeidet i Europa i årene som  kommer. Videre vil ministrene vurdere om det skal startes forhandlinger om en europeisk avtale om bærekraftig forvaltning av Europas skoger.

- Dette er en viktig felles europeisk markering av FNs skogår 2011, forteller landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Han vil lede konferansen sammen med Spanias miljøvernminister, Rosa Aguilar Rivero.

     Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk
Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk kan hilse rundt 270 deltakere, herav nær 20 ministre fra hele Europa, velkommen til Oslo på ministerkonferansen Forest Europe 2011 neste uke. Foto: Torbjørn Tandberg

Konferansen pågår i Oslo 14. og 15. juni. 16. juni inviterer landbruks- og matminister Lars Peder Brekk til skogfaglig rundtur i Oslo-marka.

Kronprins Haakon forestår den offisielle åpningen av konferansen. Stortingspresident og tidligere landbruksminister Dag Terje Andersen holder ett av åpningsinnleggene på konferansen.

- Skogene i Europa representerer 25 prosent av verdens skogressurser, og de er i vekst. De siste 20 årene er det registrert en økning både av skogarealet og ikke minst av hvor mye trevirke som står på Europas samlede skogareal, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. På konferansens første dag blir det presentert oppdaterte tall som viser utviklingen i skogene på kontinentet. 

Deltakerne på ministerkonferansen er invitert til å vedta et sluttdokument som blant annet legger grunnlaget for å starte forhandlinger om lage et folkerettslig bindende avtale om bærekraftig skogforvaltning i Europa.