Historisk arkiv

Brekk om kvinners rolle i landbruket

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk holdt i dag Norges hovedinnlegg på Generalkonferansen i FAO. Hovedtema for konferansen er kvinners rolle i landbruket. Kvinner utgjør rundt 43 prosent av arbeidsstyrken i jordbruket i utviklingsland.

- Til tross for sin rolle som ryggrad i forhold matsikkerhet har kvinner ofte begrenset tilgang til viktige ressurser som innsatsfaktorer, teknologi og kanaler for innflytelse. En rettighetsmessig tilnærming er avgjørende for å rette opp den ulikheten mellom kjønnene. Vi ønsker spesielt å se på kvinners rett til å eie land, sa landbruks- og matminister Lars Peder Brekk på  FAOs generalkonferanse i Roma i dag.

Generalkonferansen er FAOs øverste beslutningsorgan og møtes hvert annet år. Møtet samler ministre fra store deler av verden, og er en viktig møteplass for diskusjon om kampen mot sult og underernæring og bærekraftig forvaltning av landbruk, skog og fiskeri.


Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i FAO, Roma

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk leder den norske delegasjonen under generalkonferansen i FNs organisasjon for mat og landbruk, FAO, i Roma 26.-28. juni 2011. (Foto: Landbruks- og matdepartementet)

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i møte med FAOs nye generaldirektør José Graziano da Silva i Roma 28.6.2011

Statssekretær i Utenriksdepartementet, Ingrid Fiskaa og Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i møte med FAOs nye generaldirektør José Graziano da Silva under Generalkonferansen i FAO, Roma 28.6.2011 (Foto: Landbruks- og matdepartementet)