Historisk arkiv

Brekk viste Aigner Vinter-Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk tok imot sin kollega minister for landbruk, fiskerier og forbrukerinteresser Ilse Aigner på besøk i Oslo idag. Det ble tid til både politiske samtaler og en tur på VM-arenaen i Holmenkollen.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk tok imot sin tyske kollega, minister for landbruk, fiskerier og forbrukerinteresser Ilse Aigner på besøk i Oslo idag. Det ble tid til både politiske samtaler og en tur på VM-arenaen i Holmenkollen.

- Norge og Tyskland samarbeider godt også innen området landbruk- og matpolitikk. Vi utvekslet synspunkter innenfor flere vesentlige områder, sier Brekk. Han trekker fram Forest Europe, samarbeidet om eurpeisk skogpolitikk der Norge har lederskapet nå og Tyskland er med i ledergruppen for Forest Europe. Holdninger til genmodiserte organismer i mat og for ble drøftet.


Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk tok imot sin tyske kollega, minister for landbruk, fiskerier og forbrukerinteresser Ilse Aigner på besøk i VM-arenaen i Holmenkollen idag. 
Foto: LMD.

Brekk ble også orientert om arbeidet med å reformere EUs felles landbrukspolitikk. Han ble også orientert om hvordan tyske myndigheter håndterte situasjonen i fjor da det ble funnet dioxin i dyrefor.

- Det er nyttig med slike møter der vi utveksler synspunkter og finner områder der det er ekstra fruktbart å samarbeide, sier Brekk.

De politiske samtalene ble gjennomført sammen med firskeri- og kystminister Lisbeth Berg Hansen. Etterpå kunne alle tre følge 15-kilometeren i VM på ski.