Historisk arkiv

Fotosyntesen er grunnleggende

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

- Takk for en inspirerende dag. Jeg kan forsikre landbruks- og matministeren om at vi gjennom vår formidling vil tydeliggjøre fotosyntesen som en grunnleggende del av naturvitenskapen, skriver Osmund Ueland styreleder ved INSPIRIA science center i et brev til Lars Peder Brekk. Statsråden var imponert over bygget som nå er i ferd med å reise seg.

INSPIRIA science center er et regionalt vitensenter Østfold. Senteret leverer skoleprogrammer til elever og lærere ved skoler i Østfold. Tirsdag denne uken fikk landbruks- og matminister Lars Peder Brekk en omvisning på byggeplassen til nye INSPIRIA science center, og som etter planen skal åpne i august 2011. Under omvisningen understreket Brekk viktigheten av å ta hensyn til fotosyntesen som en grunnleggende del av naturvitenskapen, og også som en betydningsfull del av temaene energi, miljø og helse som senteret skal formidle kunnskap om.


Landbruks- og matministeren på vitensenterbefaring, fra venstre Ordfører Jan O. Engsmyr, styreleder ved INSPIRIA Osmund Ueland, Lars Peder Brekk og Fylkesmann i Østfold Anne Enger. Foto: LMD