Historisk arkiv

Gjør skogfondet lettere tilgjengelig

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statens landbruksforvaltning lanserer skogfond.no for å teste om bedre informasjon øker aktiviteten i skogen. Området til Mjøsen Skog BA får full tilgang til nettstedet først som et pilotprosjekt.

Ordningen med skogfond er etablert for å gjøre det mer lønnsomt med tiltak i skogbruket som på en bærekraftig måte bidrar til å sikre tilgang på skogråstoff også i kommende generasjoner. Med skogfond.no er målet å øke aktiviteten gjennom å forenkle tilgangen på informasjon.

Statens landbruksforvaltning har ansvar for å forvalte ordningen og pengene som står inne i fondet. De siste årene har fondet hatt mer innestående enn det som tas ut og brukes i skogen. På den nye nettsiden kan skogeiere finne ut mer om hva skogfond er og hvordan det kan brukes i egen skog. Det er også tilgang på kontoinformasjon for hver enkelt skogeier.

Økt verdiskaping fra skog
Regjeringen legger til rette for økt verdiskaping fra skog og utmark gjennom tiltak for produksjon av trevirke, bioenergi og andre produkter og tjenester knyttet til skog og utmark. Skogen gir positive bidrag i klimasammenheng og kan bidra til å løse viktige miljøoppgaver.

Økt bruk av bioenergi og økt bruk av tre framfor mer energikrevende materialer er viktige satsingsområder. Landbruks- og matdepartementet har og ulike tilskuddsordninger for skogbruket, som skal bygge opp under skogeiernes grunnlag for å drive et bærekraftig skogbruk.

Bjørkeskog
Statens landbruksforvaltning lanserer skogfond.no for å teste om bedre informasjon øker aktiviteten i skogen.  Foto: Øystein Søbye, Samfoto.

Forsidebilde: Tømmerhogger. Foto: Espen Bratlie, Samfoto.